Palvelut

Suomalaisen sielun kaksi lähtemätöntä ystävää, metsä ja sauna, yhdistyvät palveluissani moniaistiseksi kokemukseksi itämerensuomalaisen saunakulttuurin ja hoitosauna perinteen sekä luontohyvinvointia lisäävien menetelmien kautta. Luonnon- ja vuodenkiertoa mukailevia palveluitani ovat perinnesaunotukset, luonnonkosmetiikan työpajat ja Luonnosta virtaa -ohjaukset yrityksille, yhteisöille ja ryhmille.

Saunalaulut, runot ja loitsut, erilaiset elämän taitekohtiin tai vuodenaikoihin liittyvät saunotukset pitävät yllä ikiaikaista sanallista ja ritualistista perinnettä, joka yhdistää hyvinvoinnin kulttuuriin sekä ihmisen yhteisöönsä. Perinnesaunottaminen myös elvyttää ja vahvistaa ihmisen luontosuhdetta. -Perinnesaunottajat ry.

Luontohyvinvointia syvennän Luonnosta virtaa -ohjaajana®. Luonnosta Virtaa (LuoVi) -menetelmäkokonaisuus on suomalaisten psykologien kehittämä, näyttöön perustuva luontolähtöinen menetelmä. Ohjaus perustuu tietoperustaan luonnon hyvinvointivaikutuksista ja miten luonto voi auttaa tavoitteellisesti hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä sisältäen Green Caren perusteet.

Kivuttaren hoitosauna

Palautumista asiantuntija- ja päätetyöhön: 

Monen työpäivät kuluvat tietokoneen äärellä aiheuttaen lihasjännityksiä niska- ja hartiaseudulle ja hiirikäsikin saattaa vaivata. Kivuttaren hoitosauna on palauttava ja rentouttava tarinallinen saunahetki työyhteisöille ja esim. harrastusporukoille. 

Tutkimusten mukaan saunominen jo itsessään muun muassa rentouttaa ja palauttaa kehoa ja mieltä sekä lievittää lihasjännityksiä, parantaa unen laatua ja vähentää stressiä. Saunominen tuo myös hymyn huulille.

Kivuttaren hoitosaunassa vahvistamme saunomisen positiivisia vaikutuksia erilaisin saunahoidoin. Perinnesaunotus tuo mukanaan tarinallisuuden lauluineen ja loitsuineen, joka luo myös kulttuurista vaikutusta mielen ja sielun tasolla. Saunotusta johdattelee tarina Kivuttaresta, joka esiintyy mytologiassamme parannusloitsuissa.

Laskeudumme hetkeen löylyn tervehdys -saunalaulun saattelemina jalat ja kädet hellivissä suolakylvyissä. Herättelemme kehoa katajavastan ripsutteluilla. Hieromme käsiä ja niska- hartiaseutua löylyn lämmittämillä kivillä. Lopuksi rentoudumme yrttihautein sekä yrttivesivaleluin. 

Hoitosaunassa käytössä on puhtaasta luonnostamme kerättyjä sesongin kasveja kuten havuja, salisyylihappoa sisältäviä yrttejä kuten mesiangervoa. Ilmoita mahdollisista allergioista etukäteen esim. hartsi. Hoitosauna ei paranna sairauksia, joten käänny aina ensisijaisesti lääkärin puoleen.

Kipu-tyttö, Tuonen neito
Kipuja keräilöö.
Kivut kääri kintaaseen,
Vaivat vasten rintojasi,
Jotta ei yötään potisi,
Päivejään sairastaisi!

SKVR VII4 loitsut, 2093

 

Kivuttaren palauttava sauna sisältää:

 • Jalkakylpy virkistämään väsyneitä jalkoja
 • Käsikylpy rentouttamaan käsivarsia ja niska-hartiaseutua
 • Silmähaude virkistämään
 • Katajavastat lievittämään kehon lihasjännityksiä
 • Kipukivet hierontaan
 • Pyyhehaude ja yrttivalelu lievittämään lihasjännityksiä
 • Löylytuoksu
 • Makuvesi ja pientä suolaista naposteltavaa

Hinta: 360 € + 35 € / hlö + alv. 24 % 

Hintaan lisätään matkakulut Uuraisilta ja saunavuokra.

Saunassa käytetään sesongin mukaan saatavilla olevia villiyrttejä, kukkia, havuja.

 

Lisäpalvelut:

 • Luonnosta virtaa -metsäkävely, jossa tiedostetaan koettuja luonnon hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollistetaan luonnon tuki hyvinvoinnille. Kesto 1 – 1,5 h, hinta 240 € + alv.

Tunnelmia perinnesaunotuksen jälkeen:

Syksyn kiitollisuus -saunotus 2023, Kalliola la land Oy

“Voimaannuttava kokemus. Kokemus kaikille aisteille: äänet, laulut, vihtominen, tuoksut, kiuas. Puiden visuaalisuus: kuin metsässä. Lakanahaude oli mahtava kokemus. Ihonhoito kruunasi kokonaisuuden unohtamatta taivaallista nokkospiirakkaa ja salaattia. Oli kaiken kaikkiaan ruumista ja mieltä hoitava tapahtuma. Ylellinen ja paljon yksityiskohtia. Saunottaja oli kuin kesäkukkien keiju.”

Peruuntumisen sattuessa

7-3 arkipäivää ennen tapahtumaa veloitan 50 % tapahtuman hinnasta
1-2 päivää ennen tapahtumaa veloitan 100% tapahtuman hinnasta

Työhyvinvointia kevääseen:

Heleyttävä helasauna 

Kevät on auringon ja valon juhlaa.

Kevätpurot solisevat ja lintujen laulu alkaa olla jo huumaavaa. Puissa mahla on alkanut virtaamaan ja tuomaan vahvasta juuristosta ja puun ytimestä säilynyttä elämän energiaa ja voimaa kohti latvustoa. Silmut pullistelevat kasvun halusta, uusi elämä versoilee kohti luokseen kutsuvia säteitä. Luonto heräilee kasvuun ja kohti kesän kukoistusta.

Ole rauhassa. Anna kukan kasvattaa sinua terälehdellään kohden valoa. –Heidi Liehu

Usein työelämässä kevät on ollut kiireistä aikaa. Heleyttävään helasaunaan pysähtyminen kaiken kiireen keskellä palauttaa mieltä ja kehoa. Toiset saavat valtavasti uutta energiaa kevään ihmeestä, toisia lisääntynyt auringonvalo väsyttää entisestään. Joskus kevät menee ohi ja yhtäkkiä huomaa puiden olevan jo lehdessä.

Heleyttävässä helasaunassa heräilemme lempeästi kevääseen, taivuttelemme kohti kasvua ja hemmottelemme kehoa ja mieltä saunan lumotuissa löylyissä. Olemme kiitollisia saaduista opeista ja matkasta jota on tähän asti kuljettu. Pysähdymme pohtimaan mitä tarvitsen juuri nyt ja toiveet tulevasta luomme tuulten tuuiteltaviksi. 

Heleyttävä helasauna sisältää:

 • Virkistävän jalkakylvyn suolasta ja yrteistä
 • Heleyttävän yrttihunajanaamion
 • Ripsottelut ja ropsuttelut vastoilla
 • Luonnon eli onnen nostatus seremonian
 • Löylytuoksu
 • Makuvesi ja pieni suolainen napostelu
 • Kesto 1, 5 – 2 h

Hinta:

330 € + 37 € / hlö + alv 24 %

Hintaan lisätään matkakulut Uuraisilta ja saunavuokra.

Saunassa käytetään sesongin mukaan saatavilla olevia villiyrttejä, kukkia, havuja.

Lisäpalvelut:

Luonnosta virtaa kevätkävely, jossa havainnoidaan heräilevää luontoa, etsitään omat luontomielipaikat. Kävelyllä tiedostetaan koettuja hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollistetaan luonnon tuki hyvinvoinnille. Kesto 1 – 1,5 h, hinta 170 € + alv. 

Yrttitarhan kotikosmetiikkaa -työpaja (kesto 1 h) 35 € / hlö + alv.

Tunnelmia perinnesaunotuksen jälkeen:

Heleyttävä helasauna Jamk Liiketoimintayksikön työhyvinvointipäivässä 2023 

“Johannan johdattamana meidät vietiin aivan toiseen maailmaan. Tuttu sauna toimi lumoavana näyttämönä heleyttävään saunaelämykseen. Tämän pitäisi olla pakollista kaikille, säännöllisesti. Suurkiitos upeasta hetkestä.” -Satu

“I-H-A-N-A-A! 🤍

Kiitos Johannalle, joka otti jokaisen saunojan huomioon, johdatti meidät perinteiden ja ihanan luonnon ja mystiikan pariin! Sydämellinen kiitos. 🤍” -Johanna

Työhyvinvointia vuoden ympäri:

Metsän kosketus

-voimasauna

Suomalaisen sielun kaksi lähtemätöntä ystävää, metsä ja sauna, yhdistyvät moniaistiseksi kokemukseksi Metsän kosketus -voimasaunassa. 

Saunan lauteilla vahvistamme luontoyhteyttämme tutustumalla puiden mytologiaan ja kansanperinteisiin saunalauluin ja loitsuin. Löylyissä tutustumme puiden elämänvoimaan, väkeen ja tarinoihin puiden merkityksestä ja mitä ne meille kertovat. Tutustumme myös puiden ja kasvien käyttöön hoitavassa saunassa ja saatte vinkkejä kasvien käyttöön kotisaunassa. Voimasaunan jälkeen kenties katselet metsää eri vinkkelistä kuin aiemmin. 

 

Voimasaunassa käytössä on erilaisia metsänkämmeniä eli vastoja saatavuuden mukaan. Lihasjännityksiä pehmennetään käpyhieronnalla ja perinnesaunottaja ripsuttelee ja ropsuttelee vastoilla. 

 

“Sanervatar saunapiika
ootkos löylyssä asuva
Tuoppa vihta tullessasi
Lehti hieno helmassasi” 

 

Metsän kosketus -voimalöylyt sisältää:

* Ohjattu saunominen saunalauluineen ja loitsuineen
* Ripsuttelua ja ropsuttelua erilaisilla vastoilla saatavuuden mukaan
* Omatoiminen käpyhieronta ja rentoutuminen
* Vinkkejä kasvien käyttöön kotisaunassa
* Pellavainen havupeti
* Sesongin mukainen makuvesi
* Pieni suolainen napostelu
* Kesto 2 h

 

Hinta:

485 € + alv. 24 % 

Max osallistujamäärä 10 hlö.

Lisäpalvelut:

 • Metsäiset jalkakylvyt 15 € / hlö
 • Marjaisat hunajanaamiot tai turvenaamiot 15 € / hlö
 • Vihtapesu, jossa saunan lämmössä osallistujat pestään koivuvastalla päästä varpaisiin. Hinta 20 € / hlö (kesto noin 10 min. / hlö)
 • Luonnosta virtaa -kävelyretki, jossa havainnoidaan luontoa, etsitään omat luontomielipaikat. Kävelyllä tiedostetaan koettuja hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollistetaan luonnon tuki hyvinvoinnille. Kesto 1 – 1,5 h, hinta 240 € + alv. 
 • Yrttitarhan kotikosmetiikkaa -työpaja 35 € / hlö + alv. (kesto 1 h)
 • Runo-työpaja 70 € + alv. (kesto 1 h)
 • Voimakorttien maalaus ja askartelu 25 € / hlö (kesto 1 h)

Peruuntumisen sattuessa

7-3 arkipäivää ennen tapahtumaa veloitan 50 % tapahtuman hinnasta

1-2 päivää ennen tapahtumaa veloitan 100% tapahtuman hinnasta

Yrttitarhan kotikosmetiikka

-työpaja

Anna itsellesi pala arjen luksusta ja pieniä hemmotteluhetkiä!

Tehdään yhdessä laadukkaista raaka-aineista, villiyrteistä ja kukista jokaiselle osallistujalle sopivat hellivät ja hoitavat luonnonkosmetiikkatuotteet.

Luonnonkosmetiikan valmistaminen on helppoa ja hauskaa. Opit valmistamaan itse laadukkaista raaka-aineista tuotteita, jotka eivät sisällä mitään keinotekoista tai ylimääräistä. Opit samalla itsellesi sopivien yrttien, öljyjen ja kukkien käyttöä luonnollisessa ihonhoidossa. Kotiin viemiseksi saat valmistamasi tuotteet sekä reseptit ja ohjeet tehtyihin tuotteisiin.

Työpajassa käytetään pääosin itse kasvattamiani kukkia ja yrttejä tai itse poimimiani villiyrttejä. Hunaja on peräisin pieneltä hunajatilalta Keski-Suomesta. 

”Kaikin puolin ihana tapahtuma keskellä arkea. Voin käsi sydämellä suositella.” -asiakaspalaute

Työpajojen keskiarvosana 4,6 asteikolla 1-5.

Työpajaan voi valita seuraavista vaihtoehdoista kaksi valmistettavaa tuotetta. 

 • hellävarainen kuorinta kasvoille
 • kasvonaamio yrteistä, marjoista, savesta, kaurasta
 • sokeri tai suolakuorinta vartalolle
 • suukkosuiden huulikuorinta
 • kylpysuolan valmistus yrteistä
 • hiushuuhde yrteistä ja kukista
 • hiusnaamio yrttihauteista
 • saunahunaja yrteistä, marjoista ja kukista
 • kasvovesi yrteistä, marjoista, kukista ja/tai vuorikristalleista
 • hoitava salva / balmi 

Työpajan kesto noin 2 h.

Hinta:

Ryhmäkoko 4 – 6 hlö hinta 45 € / hlö
Ryhmäkoko 7 – 10 hlö hinta 39 € / hlö
Ryhmäkoko 11 – 15 hinta 35 € / hlö
Hintoihin lisätään alv. 24 %.

Hintoihin lisätään tilavuokra ja mahdolliset tarjoilukustannukset.

Työpajassa opetellaan tekemään luonnonkosmetiikkaa vain kotikäyttöön. Huomioithan, että yrtit saattavat aiheuttaa allergiaa, kerro allergioista ohjaajalle. Tuoksuherkkiä ajatellen työpajassa ei käytetä vahvoja tuoksuja, synteettisiä hajusteita eikä eteerisiä öljyjä. Käytössä on tuoreita ja kuivattuja villiyrttejä ja kukkia.

Lisäpalvelut:

 • Sesongin mukainen saunaseremonia kesto 1 h 180 €
 • Villiyrttikävely kesto 1h 110 €
 • Luonnosta virtaa -kävelyretki, jossa havainnoidaan luontoa, etsitään omat luontomielipaikat. Kävelyllä tiedostetaan koettuja hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollistetaan luonnon tuki hyvinvoinnille. Kesto 1 – 1,5 h, hinta 240 € + alv.

Peruuntumisen sattuessa

7-3 arkipäivää ennen tapahtumaa veloitan 50 % tapahtuman hinnasta
1-2 päivää ennen tapahtumaa veloitan 100% tapahtuman hinnasta

Luonnosta virtaa;

luontohyvinvointia työpäiviin

Mikä ihana ajatus viettää työpäivä luonnossa, metsän syleilyssä! 

Se on täysin mahdollista, metsäfasilitoinnin ja Luonnosta virtaa -menetelmin.

Luonto on luovuuden ja yhteisöllisyyden lähde, joka saunan lailla laittaa tittelit naulaan ja vapauttaa läsnäololle, rentoudelle ja syvällisemmille keskusteluille. Luontoympäristössä mieli ja keho rentoutuvat, tiedostamme koettuja hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollistamme luonnon tuen hyvinvoinnille.

Metsätyöpäivä voi olla puolen päivän tai koko päivän mittainen kokonaisuus. Sisältö suunnitellaan yrityksenne tavoitteiden mukaisesti. Ohjelma voi keskittyä työhyvinvoinnin lisäämiseen ja palautumiseen, hyväksyvään ja empaattiseen keskustelukulttuuriin, yhteisöllisyyteen tai esim. osaamisen kehittämiseen. Päivän ohjelmaan voidaan sisällyttää niin yrityksen liiketoiminnan kehittämistä, ideointia kuin suunnittelua. 

Tietysti maittava lounas ja kuusenkerkkälatet nautitaan nuotiopiirissä. Luontohyvinvointia voidaan vahvistaa myös metsäjoogalla, voimarumpumatkalla ja luovilla kädentaitotyöpajoilla.

Metsätyöpäivät järjestetään yhteistyössä luontolähtöisten yhteistyökumppanien kanssa.

Yksilö ja pariohjaus

Luonnosta virtaa -menetelmiä työnantaja voi tarjota myös yksittäisille työntekijöille lisäämään palautumista ja hyvinvointia, selkeyttämään omaa polkua tai siirtymää seuraavaan elämänvaiheeseen. Ne sopivat osaksi perehdyttämistä, tiimiytymistä ja kehityskeskusteluja. Yksittäisen kerran kesto on noin 1 – 1,5 h. 

Luontohyvinvointia syvennän Luonnosta virtaa -ohjaajana®. Luonnosta Virtaa (LuoVi) -menetelmäkokonaisuus on suomalaisten psykologien kehittämä, näyttöön perustuva luontolähtöinen menetelmä. Ohjaus perustuu tietoperustaan luonnon hyvinvointivaikutuksista ja miten luonto voi auttaa tavoitteellisesti hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä sisältäen Green Caren perusteet.

Haluatko lisää luontoa ja hyvinvointia?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous. 

Lisäpalvelut:

Teemaan sopii mainiosti Kivuttaren hoitosauna asiantuntija- ja päätetyötätekeville.

Hellähän huomahan 

Löylyn hengen tuomahan

Tuohan avoin sydämesi

Äidin kohtuhun

Metsän väen lohtuhun

Nosta voimaa luontoasi

Saunan taikana

Hoivan hyvän antajana

Kuiskaan sulle kosketuksesi

Luonnon lahjana

Vastavuoron antajana

Laulan sulle kiitokseni

-Johanna Teräväinen-

Ota yhteyttä:

Johanna Terävänen
Puh. 040 167 9885
johanna@kuuyrttitarhassa.fi

Seuraa Instagramissa: